Permise de conducere pe bani. Un bărbat din Dondușeni este acuzat de 19 episoade de trafic de influență
Full Article 2 minutes read

Permise de conducere pe bani. Un bărbat din Dondușeni este acuzat de 19 episoade de trafic de influență

Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord, a trimis în judecată cauza unui locuitor al raionului Dondușeni, căruia i se încriminează 19 episoade de trafic de influență. Bărbatul este învinuit că a pretins și a primit sume între 350 și 500 de euro, în total circa 7 mii de euro, pentru a interveni pe lângă membrii comisiei de examinare pentru a asigura susținerea cu succes a examenelor auto pentru unii candidați.

Reprezentanții Procuraturii Generale precizează, într-un comunicat de presă că, împreună cu acesta, pe banca acuzaților vor compărea încă trei persoane: președintele filialei Ocnița a Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto şi doi maiștri de instruire practică din subordine, care sunt învinuiți că au falsificat o serie de acte care confirmau școlarizarea unei persoane pentru susținerea cu succes a examenului auto de categoria „C”.

Potrivit probatoriului, în intervalul lunilor februarie – mai 2019, locuitorul raionului Dondușeni, contra plată, dădea asigurări „clienţilor” că vor promova cu succes probele examenului pentru obținerea permiselor de conducere, chiar dacă nu au frecventat orele de curs și nu au fost la examenul intern.

Pentru aceste infracțiuni legislația prevede până la 5 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: