Permisele auto moldovenești emise începând cu 2020 vor fi recunoscute în Franța
Full Article 50 second read

Permisele auto moldovenești emise începând cu 2020 vor fi recunoscute în Franța

Permisele de conducere eliberate începând cu anul 2020 în Republica Moldova și Republica Franceză vor fi recunoscute reciproc, conform unui acord aprobat de Guvernul. Acordul, semnat la Paris pe 12 iulie 2024, facilitează schimbul de permise de conducere între cele două țări, fără a necesita susținerea unor examene suplimentare, fie teoretice, fie practice.

Această decizie extinde lista țărilor cu care Republica Moldova are acorduri de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere, permițând cetățenilor să conducă legal în mai multe state fără dificultăți birocratice. Pe lângă Franța, Moldova are tratate similare cu țări precum: Turcia, Italia, Spania, Grecia, Albania, Lituania, și o declarație de intenție cu Germania.

Guvernul a subliniat că acest pas contribuie la facilitarea deplasărilor rutiere internaționale și întărește relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și alte state europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: