Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Lituania
Full Article 50 second read

Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Lituania

Cetățenii Republicii Moldova cât și cei ai Republicii Lituania, vor beneficia de dreptul de a converti permisul de conducere, fără a susține examenele teoretice și practice, fapt care corespunde intereselor ambelor state. O decizie în acest sens a fost luată de Cabinetul de miniștri, pe 24 noiembrie.

Potrivit Acordului privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere, cetățenii Republicii Moldova stabiliți permanent sau provizoriu în Lituania, vor beneficia de un șir de beneficii. Printre acestea se numără scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la schimbarea permiselor de conducere și de cheltuielile aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea încheierii contractelor de muncă.

„Un proiect foarte important pentru cetățenii din diasporă, conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere este o prioritate pentru noi, vă rog să continuăm să muncim în beneficiul cetățenilor noștri”, a punctat prim-ministrul Natalia Gavrilița.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: