Persoanele aflate în regim de autoizolare de 14 zile în Moldova vor putea părăsi teritoriul țării, în anumite condiții
Full Article 2 minutes read

Persoanele aflate în regim de autoizolare de 14 zile în Moldova vor putea părăsi teritoriul țării, în anumite condiții

Persoanele aflate în regim de autoizolare de 14 zile în Republica Moldova vor avea dreptul să părăsească teritoriul țării, în anumite condiții. Prevederea a fost inclusă în Hotărârea nr.29 a Comisiei Naționale Extraordinare e Sănătate Publică din 7 septembrie 2020.

Punctul 5 din Hotărîrea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, prin care se interzice părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate, a fost completat.

Potrivit noilor prevederi, excepție vor face persoanele care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă și necesită să călătorească din motive de sănătate și umanitare, cu prezentarea documentelor confirmative.

La fel, vor fi scutite de obligativitatea de a completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi de a semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate anumite categorii de elevii/studenții, care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din ţări clasificate ca zonă roşie.

Este vorba despre elevii și studenții care urmează să susțină examene de admitere sau de finalizare a studiilor, care merg la studii în unități/instituții de învățământ pe teritoriul Republicii Moldova sau peste hotare, sau care se deplasează pentru activități legate de finalizarea/organizarea/desfășurarea studiilor, cu prezentarea documentelor confirmative, se mai arată în Hotărârea nr.29 a Comisiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: