Persoanele cu diabet zaharat de tip II vor beneficia de un nou preparat compensat
Full Article 50 second read

Persoanele cu diabet zaharat de tip II vor beneficia de un nou preparat compensat

Lista medicamentelor compensate urmează să fie completată cu un nou preparat destinat persoanelor cu diabet zaharat de tip II și insuficiență cardiacă. Costul medicamentului cu denumirea comună internațională dapagliflozinum va fi compensat în proporție de 50% din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM). Decizia a fost luată de Consiliul pentru medicamente compensate din fondurile AOAM.

„Dapagliflozinum aparține unei clase noi de preparate care conțin inhibitori specifici, utilizați în tratamentul diabetului zaharat. Totodată, medicamentul este recomandat de Comisia de specialitate în domeniul endocrinologiei a Ministerului Sănătății, fiind indicat pentru tratamentul de primă linie al persoanelor care au concomitent diabet zaharat de tip II și insuficiență cardiacă”, precizează Ministerul Sănătății.

Conform estimărilor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), circa zece mii de pacienți cu boli cronice vor beneficia de dapagliflozinum, pentru compensarea căruia din fondurile AOAM urmează să fie alocate anual 40 de milioane de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: