Persoanele fără adăpost din Londra vor fi cazate în hoteluri, pentru a fi protejate de coronavirus
Full Article 2 minutes read

Persoanele fără adăpost din Londra vor fi cazate în hoteluri, pentru a fi protejate de coronavirus

Primarul Londrei a anunţat sâmbătă că a rezervat 300 de camere de hotel pentru a permite izolarea persoanelor fără adăpost şi a evita contaminarea lor cu noul coronavirus, informează BBC.

Anunțul a fost făcut de către primarul Sadiq Khan, care a precizat că la dispoziția acestor persoane vor fi puse 300 de camere de hotel, în care acestea se vor putea izola în cursul următoarelor săptămâni.

Pe parcursul întregului weekend, oamenii străzii urmau să fie aduşi în camerele a două hoteluri din Londra aparţinând grupului Intercontinental, transportul făcându-se cu taxiul, celebrele „black cab”, pentru a evita transportul în comun.

Camerele au fost rezervate pentru următoarele 12 săptămâni. Oamenii străzii sunt mai susceptibili să aibă probleme de sănătate, inclusiv respiratorii, şi au o posibilitate mult mai mică de a se izola şi a se spăla pe mâini, ceea ce îi face mai vulnerabili în faţa noului virus.

Noul virus a infectat peste 5 mii de oameni şi a provocat peste 230 de decese în Marea Britanie.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x