Personalul Ambasadei SUA la Kabul urmează să distrugă documentele secrete pe fondul ofensivei talibanilor
Full Article 2 minutes read

Personalul Ambasadei SUA la Kabul urmează să distrugă documentele secrete pe fondul ofensivei talibanilor

Personalul Ambasadei SUA la Kabul urmează să distrugă documentele ce conțin informații clasificate, precum și toate obiectele „care ar putea fi utilizate în mod abuziv în scopuri de propagandă”, informează Meduza cu referire la CNN și Bloomberg.

Sursele Bloomberg au declarat că distrugerea documentelor este o practică obișnuită în cazul în care componența misiunii diplomatice este redusă.

În ajunul, autoritățile americane au anunțat despre evacuarea unei părți din personalul ambasadei de la Kabul. Potrivit surselor CNN, Washingtonul va muta misiunea diplomatică la aeroportul din Kabul.

Tot în ajun a devenit cunoscut faptul că Danemarca și Norvegia își închid ambasadele de la Kabul, iar Germania va reduce personalul diplomatic din Afganistan pe fondul ofensivei talibanilor.

Menționăm că, începând cu 6 august, talibanii au preluat controlul asupra 14 din 34 de capitale de provincie din Afganistan. Violențele s-au intensificat după ce SUA, dar și alte forțe internaționale au început să-și retragă trupele din Afganistan.

Pe 12 august, talibanii au cucerit Kandahar și Herat, al doilea și al treilea oraș ca mărime din Afganistan.

Pe 13 august, a devenit cunoscut faptul că a fost cucerit orașul Pol-e Alam, capitala provinciei afgane Logar, care se află la 80 de kilometri de Kabul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: