„Personalul lucrează în regim normal”. Purtătorul de cuvânt al Serviciului 112 a infirmat informațiile despre o eventuală grevă
Full Article 2 minutes read

„Personalul lucrează în regim normal”. Purtătorul de cuvânt al Serviciului 112 a infirmat informațiile despre o eventuală grevă

Angajații Serviciului Național Unic pentru Apelui de Urgență 112 lucrează în regim normal, iar informația despre o eventuală grevă este eronată. Acest lucru a fost confirmat pentru NM de către Ana Carpovici, purtătorul de cuvânt al instituției, astăzi, 28 ianuarie. 

„Personalul lucrează în regim normal. Operatorii lucrează în ture conform graficului. Informația este eronată privind faptul că a avut loc un protest. Preluăm apeluri în regim normal”, a spus purtătorul de cuvânt al Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112.

Mai mult, aceasta ne-a confirmat că există o restanță la achitarea salariului pentru luna decembrie, însă ni s-a mai spus că plata a fost efectuată, iar mâine angajații își vor primi salariile.

„Da, este o întârziere de salariu. Astăzi a fost efectuată plata și mâine personalul va avea salariu pe card. S-a reținut doar pe luna decembrie. Este un exercițiu bugetar. Se fac solicitări de buget pentru anul 2020 la sfârșitul anului 2019. Ulterior se aprobă bugetul, se face solicitare de finanțare către finanțator și el efectuează notele de plată. În luna ianuarie sunt întârzieri de salarii pentru luna decembrie. Doar în această lună se întâmpla. În rest, salariații primesc salariu în regim normal”, a mai spus Ana Carpovici.

Menționăm că astăzi, 28 ianaurie, în unele surse media au apărut informații precum că angajații Serviciului 112 vor organiza o grevă din motiv că nu și-a primit salariile pentru luna decembrie 2019.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: