Peskov neagă că Putin s-ar folosi de dubluri pentru aparițiile în public: „Sunt minciuni!”
Full Article 2 minutes read

Peskov neagă că Putin s-ar folosi de dubluri pentru aparițiile în public: „Sunt minciuni!”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, infirmă zvonurile potrivit cărora liderul de la Moscova, Vladimir Putin, s-ar folosi de sosii pentru aparițiile sale în public. Peskov susține că președintele rus ar fi sănătos și că acesta nu s-ar ascunde în buncăre, așa cum a fost vehiculat în spațiul public, cu precădere odată cu invadarea militară a Ucrainei.

„Șeful statului a fost și rămâne mereu activ și nu a stat niciodată în „buncăre””, a spus secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, citat de kp.ru.

Menționăm că declarațiile potrivit cărora președintele rus, Vladimir Putin, s-ar folosi de dubluri pentru aparițiile sale în public s-au intensificat odată cu deplasarea liderului de la Kremlin, de curând, în teritorii ucrainene ocupate de Rusia – a doua sa vizită în zona de conflict, după cea din martie, în Crimeea şi la Mariupol. Secretarul Consiliului Național ucrainean de Securitate, Oleksii Danilov, a susținut că vizita lui Putin în partea ocupată a regiunii Herson este o înscenare şi că, în realitate, presei i s-a arătat o sosie a liderului rus.

„Nu era Putin acolo. Era o sosie. Este un lucru bine-cunoscut”, a declarat Danilov, afirmațiile căruia au fost catalogate drept „ciudate” atunci de Moscova.

Zvonuri despre o recurgere la sosii ale lui Vladimir Putin circulă de mai mulți ani, la fel ca şi despre starea sănătății acestuia. Ele sunt alimentate de rarele apariții publice ale liderului de la Kremlin, de regulă singur sau prin video-conferințe.

În februarie 2020, Putin declara că s-a opus, în anii 2000, ca serviciile sale să recurgă la sosii pentru a-i asigura securitatea, în contextul în care Rusia se afla în epoca unor atentate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: