Peste 100 milioane de lei vor fi acordați pentru susținerea mediului de afaceri. Ministrul Economiei, despre politicile post criză
Full Article 2 minutes read

Peste 100 milioane de lei vor fi acordați pentru susținerea mediului de afaceri. Ministrul Economiei, despre politicile post criză

Peste 100 milioane de lei vor fi acordați pentru susținerea mediului de afaceri. Despre acest lucru a anunțat ministrul Economiei, Sergiu Railean, în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 21 aprilie. De asemenea, acesta a informat și despre măsurile imediate pentru susținerea mediului de afaceri afectat de criza pandemică, precum și despre politicile la care lucrează Ministerul Economiei pentru perioada post criză.

Sergiu Railean a anunțat că la prima etapă, pentru susținerea de urgență a întreprinderilor, au fost aprobate măsuri fiscale și financiar-bancare, precum și un mecanism de subvenționare a companiilor pentru a păstra locurile de muncă și a limita disponibilizările.

La etapa a doua, a fost creat un Task Force – grup de lucru mai larg din care face parte Ministerul Economiei, Banca Națională a Moldovei, Consiliul Economic pe lângă prim-ministru, ministere, asociații de business și experți economici. Pe această platformă se elaborează un plan de acțiuni pentru a reporni economia printr-o serie de programe.

De asemenea, Railean a spus că vor fi puse la dispoziție granturi și finanțări prin intermediul programelor active ale Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii în valoare totală de circa 100 milioane lei, din resursele bugetare și europene. Totodată, femeile antreprenoare vor beneficia de granturi începând cu 165 000 lei până la 1 649 000 lei pentru procurarea echipamentului tehnologic și a utilajelor, soluții software, dezvoltare și consultanță.

Precizăm că ministrul Economiei a mai anunțat că toate proiectele în curs de implementare vor fi continuate conform planului stabilit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: