Peste 200 de poduri din Republica Moldova se află într-o stare nesatisfăcătoare
Full Article 1 minutes read

Peste 200 de poduri din Republica Moldova se află într-o stare nesatisfăcătoare

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) comunică, în data de 21 ianuarie, că peste 200 de poduri din țară se află într-o stare nesatisfăcătoare. Potrivit reprezentanților întreprinderii, din toate cele 870 de poduri pe care le are în gestiune, nesatisfăcătoare sunt 203 poduri, satisfăcătoare 326, în stare bună – 341 de poduri.

Podurile care sunt clasate în stare nesatisfăcătoare urmează a fi prioritizate în programe de elaborare a expertizelor tehnice, ulterior – potrivit Administrației de Stat a Drumurilor – în programe de elaborare a soluțiilor de proiect privind reparația capitală.

„Pentru cele în stare bună și satisfăcătoare sunt efectuate în permanență lucrări de întreținere curentă și periodică”, se arată într-un comunicat al ASD.

În prezent, sunt în reparație 34 de poduri, lucrările fiind executate din mijloacele financiare ale fondului rutier. De asemenea sunt în proces de reabilitare 59 de poduri în cadrul proiectelor de reabilitare a drumurilor naționale finanțate din surse externe.

Totodată, reprezentanții ASD declară că actualmente sunt în proces de expertizare sau elaborare a proiectelor de execuție privind reparația, remedierea defectelor și/sau degradărilor atestate circa 100 de poduri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: