Peste 75% dintre angajații instituțiilor educaționale din Chişinău sunt imunizați împotriva coronavirusului
Full Article 2 minutes read

Peste 75% dintre angajații instituțiilor educaționale din Chişinău sunt imunizați împotriva coronavirusului

În trei zile ale maratonului ,,Hai la școală în siguranță”, organizat de municipalitate la Centrul de vaccinare, s-au imunizat 967 persoane. Datele au fost prezentate în cadrul ședinței Primăriei capitalei din 23 august. Potrivit autorităților, rata de vaccinare a angajaților din instituțiile educaționale în Chişinău constituie peste 75%. Comisia locală de sănătate publică urmează să decidă felul cum se vor desfășura orele de studii din 1 septembrie.

Primarul capitalei Ion Ceban a precizat că autoritățile municipale vor convoca şedinţa Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chişinău, după şedinţa Comisiei Naţionale. Acestea urmează să decidă dacă, din 1 septembrie, programul de studiu se va organiza cu prezența în clase a elevilor.

„Vom transpune deciziile şi recomandările acestei comisii, totodată, vom discuta asupra posibilelor măsuri suplimentare pentru municipiu. Este foarte important ca astăzi copiii să dispună de condiții de educație, după o perioadă lungă de absență. Iată de ce, în acest moment, pe restul evenimentelor organizate de Primărie se va pune mai puțin accent”, a precizat edilul.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Ceban a menționat că „nu este de competenţa Primăriei Chişinău de a impune pe cineva să poarte măștile de protecție în spațiile închise, în transportul public, dar și alte locații, precum și alte măsuri cum ar fi vaccinarea” și că se va cere implicarea poliției în acest sens.

***

Pe 20 august, Inspectoratul General al Poliție a anunțat că va intensifica controlul asupra respectării măsurilor de protecție în contextul pandemiei de coronavirus. Polițiștii și carabinierii vor patrula în adiacentul piețelor comerciale, în locurile de acces public, zone de agrement, stații și autogări și vor interveni solicitând cetățenilor să respecte măsurile de protecție, iar  șoferilor de transport public – să limiteze numărul de persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: