Pictură murală la Tudora contra dezinformării. Copiii au organizat un flashmob
Full Article 1 minutes read

Pictură murală la Tudora contra dezinformării. Copiii au organizat un flashmob

Oficiul poștal din satul Tudora a fost decorat recent cu o pictură murală care subliniază importanța informării corecte și riscurile dezinformării. Pictura, intitulată „Ai auzit?”, a fost realizată cu sprijinul tinerilor din comunitate, organizând și un flashmob pentru a atrage atenția localnicilor asupra evenimentului.

Scopul principal al inițiativei este de a educa populația despre dezinformare și știrile false, se menționează în comunicatul asociației. Totodată, tinerii implicați în proiect au declarat că, pe lângă activitatea artistică, au desfășurat sesiuni informative, distribuind pliante cu sfaturi despre cum să verifice veridicitatea informațiilor.

Lucrarea murală ilustrează un peisaj rural cu cuvântul „informare” plasat în centrul atenției, și reprezintă diferite surse de informare corectă, inclusiv surse primare, ziare, buletine de știri, televiziune și canale oficiale de socializare.

Proiectul „Ai auzit?” este implementat de Dialog Alternativ, în cadrul Digital Activism Program al Techsoup Global Network, cu sprijinul Funky Citizens, și în colaborare cu Consiliul Local al Tinerilor Tudora. Prin această inițiativă, organizatorii își propun să combată dezinformarea și să promoveze responsabilitatea în consumul de informații în satul Tudora.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: