Piețele din Bălți și Chișinău vor rămâne închise până la sfârșitul lunii. Ce se va întâmpla cu transportul public
Full Article 2 minutes read

Piețele din Bălți și Chișinău vor rămâne închise până la sfârșitul lunii. Ce se va întâmpla cu transportul public

Piețele din municipiile Chișinău și Bălți vor rămâne închise până în data de 31 mai. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Ion Chicu, după prima ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătăte Publică din 15 mai.

„Riscul de contaminare este foarte mare, de aceea nu avem aprobarea medicilor și a specialiștilor de a le redeschide. Am observat  reprezentanți ai unor partide politice care se ocupă cu chemări la încălcarea acestor reguli. Aceste încălcări vor fi sancționate. Piețele din Chișinău și Bălți reprezintă un pericol mare de contaminare”, a declarat Ion Chicu.

Primul ministru a refuzat să precizeze la ce formațiune anume se referă: „nu o să dau nume, se ocupă organele statului acum”.

Ion Chicu a menționat că piețele și centrele comerciale ar putea fi redeschise mai devreme de această dată.

„Nu vă lasați manipulați de perosoane iresponsabile, riscați cu sănătatea și riscați să fiți penalizați. Sperăm că din 31 mai le vom redeschide, la fel ca și centrele comerciale. Dacă va fi posibil mai devreme, le vom redeschide”, a spus acesta.

Șeful executivului a menționat că angajații respectivi sunt îndemnați să beneficieze de ajutorul de șomaj în mărime de 2775 de lei.

La fel, vor rămâne închise și activitățile restaurantelor, cafenelelor și hotelurilor.

De asemenea, Ion Chicu a anunțat că transportul public din municipiile Chișinău și Bălți va fi sistat în weekendul acesta, dar și cel de săptămâna viitoare.

Amintim că în acest weekend erau planificate două proteste în municipiul Chișinău: unul al comercianților de la Piața Centrală și unul al veteranilor de război. 

O altă decizie a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătăte Publică prevede că va fi menținută interdicția privind adunarea în grupuri mai mari de 3 persoane și la adunări cu o participare mai mare de 50 de persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: