„Plânge opera”. Imagini dramatice: Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” nu a rezistat ploii torențiale (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Plânge opera”. Imagini dramatice: Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” nu a rezistat ploii torențiale (VIDEO)

Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău nu a rezistat ploilor torențiale din cursul zilei de 14 septembrie. Soprana Valentina Nafornița a publicat imagini cu distrugerile din interior.

„Plânge Opera… este strigător la cer. Ce siguranță poate avea artistul pășind pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieşu”? Este dramatic, dar sper măcar ca acum celor ce le pasă de această țară, de istoria și viitorul operei în Republica Moldova vor vedea acest lucru ca pe o oportunitate, cel puțin eu așa aș face”, a scris artista pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 14 septembrie, în intervalul orelor 18:00 – 21:00, se prevăd ploi însoțite de descărcări electrice, periodic ploi torențiale (cantități de apă de 15-49 l/m2), izolat foarte puternice (Cod portocaliu: 50-60 l/m2). Se vor semnala intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s. Aria de extindere: zona de est și sud-est a țării, cu intensitate sporită în mun. Tighina, Tiraspol și raioanele Criuleni, Dubăsari, Orhei și Rezina.

Premierul Dorin Recean a convocat o ședință la Centrul anticriză din cadrul MAI. Premierul a discutat cu salvatorii, administrația publică locală și centrală din raioanele Cantemir și Leova – cele mai afectate regiuni, unde au loc și cele mai multe intervenții. Situația rămâne complicată și la Ialoveni, Chișinău și Strășeni.

Până la ora 15:00, au fost efectuate 138 de intervenții, dintre care 136 sunt încă în desfășurare: 58 de intervenții sunt solicitări de pompare a apei, iar celelalte – de deblocare a drumurilor și defrișare a copacilor. La Hănăseni, a fost evacuată o familie prinsă de ape, iar în Chișinău au fost evacuați pasagerii dintr-un microbuz blocat pe strada Albișoara. În satul Porumbești, raionul Cantemir, se înalță diguri de protecție, la lucrări fiind antrenați și militarii Armatei Naționale.

Autoritățile îndemnă cetățenii să evite deplasările neesențiale și să stea la adăpost. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: