Platforma DA a depus o sesizare la Procuratura Anticorupție și reclamă o reacție „viciată politic” din partea poliției
Full Article 2 minutes read

Platforma DA a depus o sesizare la Procuratura Anticorupție și reclamă o reacție „viciată politic” din partea poliției

Platforma DA a sesizat Procuratura Anticorupție privind încălcările procesului electoral de astăzi. Potrivit unei postări publicate pe Facebook, sesizarea a fost depusă de către deputatul Dinu Plîngău.

Reprezentanții Platformei DA susțin că poliția nu a reacționat așa cum se cuvine la sesizările pe care le-au depus. Aceștia se referă la acte de corupție și corupere electorală.

„Avem misiunea de a ne securiza votul. Echipa Platformei DA a depistat mai multe nereguli pe parcursul zilei, precum transportarea organizată a votanților din stânga Nistrului și voturile contra-cost, toate acestea fiind documentate de echipele noastre, care și acum se află în preajma secțiilor de votare deschise pentru transnistreni. Din păcate, constatăm că reacția poliției la sesizările noastre în teren poate fi numită viciată politic. Toate aceste încălcări și abuzuri au fost incluse într-o sesizare adresată Procuraturii Anticorupție pe care am și depus-o. Vorbim aici despre corupție și corupere electorală!”, se arată în sesizare.

În sesizare, de asemenea, se solicită să fie luate măsuri urgente pentru a contracara fenomenul fraudării alegerilor prin transportarea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului și coruperea electorală.

„Evident, fluxul de informații privind încălcările sesizate de observatorii noștri continuă să vină, ele sunt procesate și vor constitui temei pentru alte sesizări în vederea luării măsurilor operative pentru a le stopa”, se mai arată în document.

Amintim că Inspectoratul General al Poliției (IGP) a înregistrat 137 de încălcări în ziua scrutinului prezidențial din 1 noiembrie, printre care 12 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot și 13 cazuri de blocare a traseelor din țară. Pe de altă parte, asociația Promo-LEX a raportat doar în prima jumătate a zilei, 326 de incidente constatate de către observatori, inclusiv tentative sau chiar situații de recompense materiale sau bănești oferite alegătorilor

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: