Platforma DA a înaintat un proiect de lege prin care cere modificarea Constituției. Acesta vizează salariile și pensiile
Full Article 2 minutes read

Platforma DA a înaintat un proiect de lege prin care cere modificarea Constituției. Acesta vizează salariile și pensiile

Deputații platformei DA, Alexandru Slusari și Dinu Plîngău, au prezentat un proiect de modificare a articolului 47 din Constituție. Deputații cer ca pensiile și salariile să nu fie mai mici decât minimul de existență. Aceștia urmează să îl înainteze în legislativ, fiind propus spre semnare tuturor fracțiunilor parlamentare. Despre aceasta, deputații au anunțat în cadrul unui briefing de presă.

În cadrul conferinței, Alexandr Slusari a subliniat că „inițiativele platformei DA nu sunt electorale, ci fac parte din programul de țară al platformei DA și, indiferent de rezultatele proceselor electorale, formațiunea va continua să-l promoveze pentru a fi imlementat.”

Potrivit celor doi deputați, scopul principal al proiectului este combaterea sărăciei. „Conform Constituției, statul este obligat să asigure tuturor cetățenilor un trai decent. Această normă vine să accentueze necesitatea asigurării unor pensii și salarii care să le asigure cetățenilor Republicii Moldova posibilitatea de a procura hrană, îmbrăcăminte, medicamente, un minim strict necesar care le-ar permite cetățenilor noștri să trăiască, dar nu să supraviețuiască”, au mai menționat deputații.

Deputații platformei DA au semnat proiectul de lege și au îndemnat toți deputații să-l semneze și „să dea dovadă că îi interesează soluționarea problemelor sociale nu doar în cadrul campaniilor electorale.”

Menționăm că potrivit Articolului 47 din Constituția R. Moldova, statul este obligat să ia măsuri pentru ca orice om să aibă un nivel de trai decent, care să-i asigure sănătatea şi bunăstarea, lui şi familiei lui, cuprinzînd hrana, îmbrăcămintea, locuinţa, îngrijirea medicală, precum şi serviciile sociale necesare. Cetăţenii au dreptul la asigurare în caz de: şomaj, boală, invaliditate, văduvie, bătrîneţe sau în celelalte cazuri de pierdere a mijloacelor de subzistenţă, în urma unor împrejurări independente de voinţa lor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: