Platforma DA cere reluarea ședințelor plenare a parlamentului. Cum argumentează această solicitare
Full Article 1 minutes read

Platforma DA cere reluarea ședințelor plenare a parlamentului. Cum argumentează această solicitare

Platforma Demnitate și Adevăr cere reluarea ședințelor plenare a parlamentului. Despre acest lucru a anunțat Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 27 mai.

„Carantinarea deputaților și anularea ședințelor parlamentului urmare a unor decizii dubioase le calificăm ca pe o încercare de a obstrucționa actul legislativ, dar mai ales de a împiedica crearea Comisiei parlamentare de anchetă în cazul președintelui Igor Dodon, bănuit de acte grave  de corupție și îmbogățire ilicită”, a declarat Năstase.

De asemenea, Năstase a spus că prin amânarea ședințelor parlamentului s-ar urmări și „amânarea votului pe marginea legii organizațiilor necomerciale, imperios necesar pentru deblocarea finanțării europene”.

Totodată, acesta a îndemnat deputații care au trecut testul la COVID-19, „să se alăture demersului Platformei DA și să ceară reluare ședințelor plenare”.

Amintim că săptămâna trecută, deputatul democrat, Eugeniu Nichiforciuc, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. În acest sens, președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție cu privire la stabilirea regimului de autoizolare la domiciliu a deputaților până la prezentarea rezultatelor negative a testului la COVID -19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: