PLDM amenință cu proteste. Apelul conducerii partidului pentru Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

PLDM amenință cu proteste. Apelul conducerii partidului pentru Maia Sandu

Partidul Liberal Democrat din Moldova amenință cu proteste, în cazul în care, la guvernarea va ajunge „majoritatea anunțată PSRM-Șor”. Într-o declarație publicată pe 15 februarie, reprezentanții formațiunii fac apel către președintele Republicii Moldova să respecte prevederile constituționale și legale, dând dovadă de responsabilitate în identificarea unui candidat la funcția de prim-ministru, care să facă față crizelor actuale.

Declarația a fot semnată de Biroului Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

„Am ajuns într-o criză politică, sanitară, economică și socială fără precedent. Cetățenii Republicii Moldova au devenit captivii unei lupte acerbe pentru putere. (…) Atenționăm actualele partide parlamentare, că atât o guvernare de cartel pentru păstrarea intereselor oligarhice ale lui Dodon, Șor și Plahotniuc, cât și lipsa unei guvernări atât de necesară oamenilor și înglodarea în perioada imediat următoare în procese electorale necontrolabile, trebuie asumate responsabil”, se arată în document.

Reprezentanții PLDM susțin că o guvernare, din care face parte Partidul Șor, nu poate aduce beneficii cetățenilor Republicii Moldova.

„În cazul în care, majoritatea anunțată PSRM-Șor ajunge la guvernare, noi ne rezervăm dreptul la acțiuni de protest. Facem apel către președintele Republicii Moldova să respecte prevederile constituționale și legale dând dovadă de responsabilitate în identificarea unui candidat la funcția de prim-ministru, care să facă față crizelor actuale”, au menționat aceștia.

***

Săptămâna trecută, președinta Maia Sandu a refuzat să desemneze la funcția de prim-ministru candidatul propus de Partidul Socialiștilor. Șefa statului a argumentat că, asupra anumitor deputați dintre cei 54 de semnatari ai documentului, ar plana suspiciuni de corupție. Maia Sandu a decis să o desemneze, repetat, pe Natalia Gavrilița, care nu a fost susținută anterior.

PSRM a depus o sesizare la Curtea Constituțională, pentru a verifica dacă decretul președintei țării este constituțional.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: