PLDM îndeamnă partidele pro-europene și unioniste să se retragă din cursa electorală în favoarea altui concurent
Full Article 2 minutes read

PLDM îndeamnă partidele pro-europene și unioniste să se retragă din cursa electorală în favoarea altui concurent

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) îndeamnă partidele pro-europene și unioniste să se retragă din cursa electorală pentru alegerile parlamentare în favoarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). O declarație în acest sens a fost publicată în dimineața de 28 iunie.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții PLDM argumentează că partidele mici, inclusiv cele nou înființate, nu vor trece pragul electoral, existând doar riscul dispersării voturilor pro-europene.

„PLDM, așa cum am dovedit în 2011, în cadrul alegerilor primarului general al Chișinăului, în alegerile din 2016, 2019 și cele din acest an, a prioritizat interesul național neparticipând la alegeri, tocmai pentru a nu duce la fragmentarea votului pro-european. PLDM cheamă partidele pro-europene și unioniste să vadă în retragerea lor din cursa electorală nu un semn al slăbiciunii politice, ci dovada maturității politice, prin recunoașterea realității că, singura formațiune pro-europeană cu șanse reale de accedere și preluare a majorității în parlament este PAS. Suntem obligați să nu irosim această șansă istorică”, se arată în declarație.

***

Alegerile parlamentare anticipate sunt planificate pentru data de 11 iulie. În cursa electorală au fost înscriși 23 concurenți electorali. PLDM a anunțat în luna mai că nu va participa la scrutin. Cu câteva săptămâni mai devreme, fondatorul formațiunii, Vladimir Filat, s-a retras de la conducerea partidului. În prezent, PLDM este condus de Alexandru Bujorean.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: