Plimbările în parc și păduri vor fi permise. Dodon a anunțat data când vor fi scoase restricțiile
Full Article 2 minutes read

Plimbările în parc și păduri vor fi permise. Dodon a anunțat data când vor fi scoase restricțiile

Începând de luni, 27 aprilie, ieșirile în spațiile publice – păduri și parcuri ar putea fi, din nou, permise. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, în cadrul platformei „Președintele răspunde” din 24 aprilie.

„Cel mai probabil, noi astăzi vom lua decizia și cel târziu începând cu ziua de luni, data de 27 (aprilie, NM), vom veni cu scoaterea unor restricții în ceea ce ține ieșirile în spațiile publice, parcuri, păduri”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că, din 25 martie, au fost interzise aflările cetățenilor în spațiile publice cum sunt parcurile, pădurile, terenurile de sport și cele de joacă, din cauza riscului de răspândire a pandemiei de coronavirus. Potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova sunt 2 926 de cazuri de COVID-19.

Potrivit legii, nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică se pedepsește cu amendă de la 22 500 lei la 25 000 de lei aplicată persoanei fizice, și de la 50 000 lei la 75 000 lei aplicată persoanei juridice. Persoana sancționată cu amendă este în drept să achite jumătate din amenda stabilită dacă o plătește în cel mult 72 de ore.

În ultimele săptămâni, numeroase persoane au fost amendate pentru că au fost surprinse de polițiști în parcuri sau păduri.

Povestea unui bărbat care este decis să apeleze la CtEDO după ce a fost amendat cu 22,5 mii de lei o puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: