„Poate duce la o catastrofă umanitară”. Oficial moldovean, despre valul de refugiați dacă Odesa și Nikolaev vor fi atacate
Full Article 2 minutes read

„Poate duce la o catastrofă umanitară”. Oficial moldovean, despre valul de refugiați dacă Odesa și Nikolaev vor fi atacate

Republica Moldova se poate aștepta la un val de până la jumătate de milion de refugiați, în caz că Odesa și Nikolaev din Ucraina vor fi atacate. Declarația a fostă făcută la TVR Moldova de secretarul de stat al Ministerului Apărării, Valeriu Mija.

„Dacă va fi lovită regiunea Odesa și Nikolaev, noi putem să ne așteptăm la un val până la jumătate de milion. Aceasta poate să ducă la o catastrofă umanitară și pentru aceasta este desfășurată în primul rând misiunea ONU”, a spus Mija.

Secretarul de stat a mai menționat că autoritățile nu au estimat corect valul de refugiați.

„Două momente noi nu le-am estimat corect, dar au fost anunțate public că noi am estimat valul refugiaților în jur de 50-70 de mii de oameni. Numai în prima săptămână au venit în jurul la 100-150. Aici noi evident că nu am estimat corect”, a menționat el.

Pe 27 iunie curent, autoritățile moldovenești anunțau că pe teritoriul țării se află 73 523 cetățeni ucraineni și 3 789 cetățeni ai altor țări, care au intrat pe sectorul moldo-ucrainean. Se mai menționează că în perioada 24 februarie – 26 iunie 2022, de către Biroul migrație și azil au fost preluate 8 012 cereri de azil.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: