„Poate duce la o catastrofă umanitară”. Oficial moldovean, despre valul de refugiați dacă Odesa și Nikolaev vor fi atacate
Full Article 2 minutes read

„Poate duce la o catastrofă umanitară”. Oficial moldovean, despre valul de refugiați dacă Odesa și Nikolaev vor fi atacate

Republica Moldova se poate aștepta la un val de până la jumătate de milion de refugiați, în caz că Odesa și Nikolaev din Ucraina vor fi atacate. Declarația a fostă făcută la TVR Moldova de secretarul de stat al Ministerului Apărării, Valeriu Mija.

„Dacă va fi lovită regiunea Odesa și Nikolaev, noi putem să ne așteptăm la un val până la jumătate de milion. Aceasta poate să ducă la o catastrofă umanitară și pentru aceasta este desfășurată în primul rând misiunea ONU”, a spus Mija.

Secretarul de stat a mai menționat că autoritățile nu au estimat corect valul de refugiați.

„Două momente noi nu le-am estimat corect, dar au fost anunțate public că noi am estimat valul refugiaților în jur de 50-70 de mii de oameni. Numai în prima săptămână au venit în jurul la 100-150. Aici noi evident că nu am estimat corect”, a menționat el.

Pe 27 iunie curent, autoritățile moldovenești anunțau că pe teritoriul țării se află 73 523 cetățeni ucraineni și 3 789 cetățeni ai altor țări, care au intrat pe sectorul moldo-ucrainean. Se mai menționează că în perioada 24 februarie – 26 iunie 2022, de către Biroul migrație și azil au fost preluate 8 012 cereri de azil.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: