„Poate să garanteze o Republică Moldova în care se respectă drepturile omului”. Premierul român o felicită pe Maia Sandu, după rezultatul primului tur al alegerilor
Full Article 2 minutes read

„Poate să garanteze o Republică Moldova în care se respectă drepturile omului”. Premierul român o felicită pe Maia Sandu, după rezultatul primului tur al alegerilor

Premierul român Ludovic Orban a felicitat-o pe Maia Sandu pentru câştigarea turului întâi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, apreciind că este candidatul care ”poate să garanteze o Republică Moldova în care se respectă drepturile omului”.

x

„Vreau să o felicit pe Maia Sandu pentru câştigarea primului tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. De asemenea, îmi exprim convingerea că va fi respectată democraţia, că alegerile din turul doi se vor desfăşura în condiţii de legalitate şi de respectare a dreptului la vot al fiecărui cetăţean din Republica Moldova”, a declarat Orban.

Potrivit premierului român, Maia Sandu este candidatul care va duce Republica Moldova “mai ferm pe traiectoria europeană”.

Menționăm că după numărarea a 99,8% din voturile exprimate, Maia Sandu a obținut la alegerile prezidențiale din Republica Moldova 36,1% din voturi (486.140), iar Igor Dodon 32,66% din voturi (439.797).

Potrivit rezultatelor preliminare, prezența la vot a fost de 42,76%, fiind depășit pragul de validare de o treime din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Un al doilea tur de scrutin va fi organizat pe 15 noiembrie 2020, deoarece niciunul dintre cei opt candidati la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit 50% din voturile valabil exprimate. În turul doi vor concura primii doi clasați după primul tur – Maia Sandu și Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: