Podoleak, despre atitudinea Moldovei în raport cu războiul din Ucraina: „Are un comportament corect”
Full Article 2 minutes read

Podoleak, despre atitudinea Moldovei în raport cu războiul din Ucraina: „Are un comportament corect”

Moldova a luat o poziție destul de clară cu privire la războiul din Ucraina, iar Kievul nu are pretenții împotriva Chișinăului. Mihail Podoleak, consilierul președintelui Ucrainei, a vorbit sâmbătă despre acest lucru într-un interviu acordat unui corespondent NM.  

La întrebarea cum vede Kievul acum poziția Moldovei cu privire la războiul din Ucraina, Podoleak a răspuns:

„Moldova, în principiu, a luat o poziție destul de clară în ceea ce privește condamnarea războiului ca atare și condamnarea expansiunii Rusiei. Aceasta este o poziție bună. Avem o relație destul de caldă. Din punct de vedere al unei atitudini emoționale, nu am pretenții. Moldova are un comportament corect.”

Consilierul consideră că recomandarea Comisiei Europene privind acordarea Moldovei și Ucrainei a statutului de candidați la aderarea UE indică faptul că țările sunt pe drumul cel bun și în cadrul acestui curs Moldova și Ucraina sunt în „relații de bună vecinătate”.

Vorbind despre atenția comunității mondiale, Podoleak a menționat că autoritățile ucrainene nu apreciază modul în care toate țările privesc acest război.

„Fiecare țară, desigur, determină gradul de atenție acordată războiului din Ucraina și evaluării acestui război. Aceasta este politica internă a țării și ea [fiecare țară] are dreptul la orice evaluare și dreptul de a proceda din modul în care societatea își imaginează acest război. În mod similar cu Moldova, înțelegem toate aspectele securității interne a Moldovei legate de Transnistria. Înțelegem că există riscuri extraordinare asociate cu asta pentru Moldova”, crede Mihail Podoleak.

În curând, NM va publica interviul integral cu Mihail Podoleak. Conselierul președintelui ucrainean va vorbi despre starea de spirit din societatea din țara sa, despre ceea ce amenință rutina războiului și dacă Moldova și Ucraina au șansa de a intra în UE în viitorul apropiat. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: