Podoleak, la Chișinău: Statalitatea nu trebuie schimbată pentru gaz ieftin

Statalitatea nu trebuie schimbată pentru gaz ieftin. O spune consilierul biroului prezidențial ucrainean, Mihail Podoleak, care s-a referit în acest mod la Moldova și situația complicată în care se află dat fiind dependența de gazul rusesc. Declarația a fost făcută la emisiunea „Alternativa”, de la TV8.

În contextul în care, pe 27 aprilie, în Republica Moldova se marchează Ziua Drapelului, Mihail Podoleak a vorbit despre importanța pe care o comportă acesta pentru un stat.

„Este foarte important pentru că este simbolul identității. Este foarte important, de exemplu, noi pentru asta murim astăzi. Murim pentru dreptul de a fi așa cum dorim. Astfel că este foarte important ca toți să-și prețuiască statalitatea și să nu o schimbe pe, îmi cer scuze o să încerc să spun destul de primitiv ca toată lumea să mă poată înțelege. Nu trebuie să schimbi dreptul de a fi cum ești, chiar dacă este greu, pentru gaz ieftin. Pentru că gazul ieftin, iar eu am spus gaz ca un simbol, mai devreme sau mai târziu va duce la aceea că vei pierde dreptul de a fi cum ești și vei fi dependent de altcineva în mentalitatea ta sclavagistă. Singura soluție simplă pentru Moldova este să fie Moldova, să fie o țară suverană și să aibă încredere în conducătorii săi. Și fără îndoială, drumul nostru, împreună cu voi, este doar în spațiul economic, politic, cultural și informațional european pentru că suntem o parte esențială a civilizației europene”, a spus oficialul.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: