Poliția de Frontieră: 72 de persoane nu au respectat măsurile de combatere a bolilor epidemice
Full Article 2 minutes read

Poliția de Frontieră: 72 de persoane nu au respectat măsurile de combatere a bolilor epidemice

În 24 de ore, peste 9 mii de persoane au trecut frontiera de stat, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă publicat pe 27 decembrie. Dintre acestea, peste 70 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

Cele mai aglomerate puncte de trecere au fost cel de la Leușeni și de la Aeroportul Internațional Chișinău. Dintre acestea, 6 116 persoane au intrat în țară.

Din numărul total de 9.444 de traversări, 3.754 s-au înregistrat la frontiera moldo-română, 1.241 la frontiera cu Ucraina și 1.121 de treceri aeriene.

Odată cu fluxul  de pasageri, s-a înregistrat și o serie de abateri de la legislație:

– patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

– doi cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– 72 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice .

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 9.444 de persoane și completate 5.333 de fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip coronavirus.

***

Amintim că în Republica Moldova este stare de urgență în sănătate publică până pe 15 ianuarie 2021. Decizia a fost luată de către Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost depistate peste 740 de cazuri noi de infectare, inclusiv 5 de import (Marea Britanie-1, România- 1, Italia-1, Germania-1, Belgia-1).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: