Tranzitarea Ucrainei, interzisă până pe 28 septembrie. Precizările Poliției de Frontieră
Full Article 1 minutes read

Tranzitarea Ucrainei, interzisă până pe 28 septembrie. Precizările Poliției de Frontieră

Guvernul Ucrainei a publicat unele clarificări, privind aspectele intrării în Ucraina a străinilor și apatrizilor până la 28 septembrie 2020, informează Poliția de Frontieră și Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, într-un comunicat publicat pe 10 septembrie.

Astfel:

– lista rudelor cetățenilor ucraineni care pot trece frontiera a fost extinsă – de acum înainte interdicția de intrare nu se va aplica persoanelor cu grad de rudenie bunic al cetățeanului ucrainean;

– intrarea străinilor și apatrizilor pe teritoriul Ucrainei în cazul călătoriei cu scop de tranzit este interzisă (cu excepția cazurilor cu caracter umanitar). Această modificare nu se aplică șoferilor, membrilor echipajului etc., deoarece persoanele din această categorie sunt exceptați de la interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei;

– se specifică categoria persoanelor care vor călători în scopul educațional: este permisă intrarea persoanelor care urmează să studieze în instituțiile de învățământ superior.

Amintim că Ucraina a interzis intrarea pe teritoriul său a cetățenilor străini și apatrizilor, începând cu 28 august, ora 00:00. Interdicția este valabilă până pe 28 septembrie, ora 00:00. Mai multe detalii puteți citi AICI.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: