Poliția intensifică măsurile de siguranță în zona școlilor în contextul începerii noului an de studii. Precizările IGP
Full Article 2 minutes read

Poliția intensifică măsurile de siguranță în zona școlilor în contextul începerii noului an de studii. Precizările IGP

În contextul începerii unui nou an școlar în Republica Moldova, oamenii legii se vor afla în apropierea școlilor pentru a preveni producerea accidentelor rutiere și a asigura siguranța elevilor. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General al Poliției (IGP) într-un comunicat din 1 septembrie. 

Inspectoratul General al Poliției informează că, odată cu începerea noului an școlar polițiștii intensifică măsurile de siguranță în zona instituțiilor de învățământ. Colegii noștri vor fi prezenți pentru a preveni incidentele rutiere și a asigura protecția copiilor”, a comunicat IGP.

IGP a recomandat părinților să vorbească cu copiii despre regulile de circulație: să folosească trotuarele, să traverseze doar pe trecerea de pietoni și să fie atenți la semafor. Totodată, oamenii legii îndeamnă elevii să nu alerge pe trecerile de pietoni și să se asigure de fiecare dată că li se cedează trecerea. Iar conducătorii auto sunt rugați să fie deosebit de atenți în zonele adiacente instituțiilor de învățământ, să acorde prioritate pietonilor și să respecte limitele de viteză.

Precizăm că, odată cu prima zi de toamnă, în Republica Moldova a început anul de studii 2024-2025. Unele școli din țară au desfășurat festivitățile dedicate noului an școlar pe 1 septembrie, în timp ce altele le vor organiza mâine, 2 septembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: