Poliția va înăspri măsurile de control pe drumurile publice: „Nu ne mai putem permite să moară oameni”
Full Article 2 minutes read

Poliția va înăspri măsurile de control pe drumurile publice: „Nu ne mai putem permite să moară oameni”

Ministerul de Interne îi atenționează pe conducătorii auto că nu va mai tolera încălcări ale regulilor rutiere. Într-un comunicat, publicat pe 25 februarie, instituția a precizat că a solicitat poliției naționale intensificarea măsurilor de supraveghere și control pe drumurile publice.

„Este important pentru societatea noastră să avem drumuri sigure să putem merge pe jos, cu masina sau cu bicicleta într-un mediu în care să nu fim pândiți de pericole, pe care acum le întâlnim la tot pasul. Îi atenționez pe șoferii inconștienți care urcă băuți la volan, se droghează, vorbesc la telefon, merg cu viteză, fără să le pese de cei din jur, că vor răspunde pentru încălcările pe care le fac în fața poliției naționale și a instanțelor de judecată. Nu ne mai putem permite să piară oameni pe drumurile noastre publice”, a declarat ministrul de Interne Ana Revenco, potrivit comunicatului.

Tototdată, MAI face apel la resposabilitate către instutițiile statului care au în atribuții menținerea în stare bună a drumurilor publice, prin marcarea corespunzătoare și iluminarea acestora, precum și la cele care au în responsabilitate eliberarea carnetelor de conducător auto și instruirea viitorilor șoferi.

În plus, Ministerul de Interne a precizat că elaborat și a înaintat Parlamentului un proiect de lege pentru înăsprirea pedepselor pentru principalele cauze ale accidentelor grave. Printre acestea se numără depășirea vitezei, neacordarea priorității pietonilor și conducerea în stare de ebrietate. Până în prezent, parlamentul a adoptat proiectul în primă lectură. Acesta este propus pentru o a doua lectură.

Amintim că, pe 24 februarie, un adolescent, în vârstă de 13 ani, a fost tamponat de un automobil în timp ce se deplasa pe bicicletă în apropierea localității Stăuceni. De asemenea, în noaptea de 5 spre 6 februarie, o tânără de 25 de ani și-a pierdut ambele picioare în urma unui accident produs în sectorul Botanica al capitalei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: