FOTO „Polițistul îmi făcea semn să trec fără să opresc”. Un jurnalist a povestit despre „oprirea unică” de la vama Leușeni-Albița
Full Article 2 minutes read

FOTO „Polițistul îmi făcea semn să trec fără să opresc”. Un jurnalist a povestit despre „oprirea unică” de la vama Leușeni-Albița

Din 15 aprilie a demarat controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, sensul de intrare în România. Astfel, începând cu ora 08:00 se efectuează o „oprire unică” pe partea română pentru toate procedurile de control a traversării frontierei de stat. 

Jurnalistul originar din Republica Moldova Vitalie Cojocari, care în prezent activează la Euronews România, a trecut prin vama moldo-română și și-a povestit experiența pe rețelele de socializare.

Prieteni, minunile există.

Am trecut acum prin Vama Md-Ro, apoi am tras pe dreapta ca să vă spun această noutate… istorică!

Dar mai întâi să vă descriu ce surpriză mare am trăit.

În primul rând, să știți, trec prin vama asta de foarte mulți ani, adică prin punctul de frontieră Leușeni-Albița.

Astăzi ieșeam din Republica Moldova. Ajung la frontiera moldovenească, iar acolo polițistul îmi face semn să trec prin vamă fără să opresc. Dezorientat, am oprit totuși.

Omul, rămas în spate, îmi făcea semne, mergi, mergi, nu te opri în vama moldovenească

Am mers.

Când ajung în partea românească a frontierei, ce să vezi. Aici polițiștii de frontieră, dar și vameșii dintr-o parte și alta a Prutului stăteau împreună și verificau mașinile, actele.

Totul organizat, armonios, dar mai ales rapid!

Și atunci am înțeles.

Fraților, în sfârșit s-a săvârșit: cele două vămi, cea românească și cea moldovenească s-au unit.

Vă rog să țineți minte acest moment istoric.

Oficial, pe 15 aprilie 2023, la ora 08:00, autoritățile de frontieră și vamale din Republica Moldova și România s-au unit, adică „aplică un control coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, sensul de intrare în România”.

Dar să vi-i prezint și pe înfăptuitorii acestei Uniri de la graniță, vameși și ofițeri de la Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova, dar și de la Poliţia de Frontieră Română!

Cei care au fost astăzi la muncă și care s-au asigurat că totul va fi bine!”, a scris jurnalistul pe Facebook.

FOTO „Polițistul îmi făcea semn să trec fără să opresc”. Un jurnalist a povestit despre „oprirea unică” de la vama Leușeni-Albița

Facebook/Vitalie Cojocari

Ministerul Afacerilor Interne a declarat pe 15 aprilie că „noua etapă a implementării controlului coordonat la granița cu România a început cu bine”. În ajun, Ministerul preciza că odată cu aplicarea controlului coordonat se va reduce timpul de așteptare la trecerea frontierei moldo-române, în punctul de control Leușeni-Albița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: