Popescu, după ce a fost decorat cu „Ordinul Republicii”: simbolizează angajamentul nostru pentru transformarea Moldovei
Full Article 2 minutes read

Popescu, după ce a fost decorat cu „Ordinul Republicii”: simbolizează angajamentul nostru pentru transformarea Moldovei

Vicepremierul Nicu Popescu a venit cu o reacție, după ce a fost decorat, pe 26 decembrie, de președinta Maia Sandu, cu „Ordinul Republicii”. Șeful diplomației de la Chișinău s-a arătat „onorat” și spune că a primit cea mai înaltă distincție de stat „cu profundă recunoștință”.

„Acest prestigios ordin, care mă onorează, simbolizează angajamentul nostru colectiv pentru transformarea Republicii Moldova într-o țară mai prosperă și modernă, integrată în marea familie a Uniunii Europene. Decizia de a iniția negocierile de aderare cu Republica Moldova a fost posibilă datorită eforturilor susținute ale sutelor și chiar miilor de funcționari publici, precum și ale întregului Guvern condus de Prim-ministrul Dorin Recean ale Parlamentului Republicii Moldova, în frunte cu Igor Grosu, a întregii echipe din serviciul diplomatic al Republicii Moldova și, în mod crucial, cu implicarea activă și deplină a Președintei țării, Maia Sandu”, a scris ministrul de Externe, Nicu Popescu, pe rețelele de socializare.

Precizăm că șefa statului, Maia Sandu, a semnat pe 26 decembrie două decrete prin care acordă „Ordinul Republicii” vicepremierului Nicu Popescu și medalia „Meritul Civic” secretarului de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Cristina Gherasimov. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: