Posturi de radio și TV, sancționate cu aproape jumătate de milion de lei. Motivele pentru care Consiliul Audiovizualului a împărțit amenzile
Full Article 2 minutes read

Posturi de radio și TV, sancționate cu aproape jumătate de milion de lei. Motivele pentru care Consiliul Audiovizualului a împărțit amenzile

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu circa 460 de mii de lei posturi de radio și televiziune din Moldova, pentru modul în care au reflectat campania electorală pentru alegerile locale din această toamnă. Cel puțin asta reiese din raportul de bilanț prezentat și aprobat de CA în urma monitorizărilor efectuate în această perioadă.

CA informează că, pentru prima dată, au fost supuse monitorizării toate serviciile media TV și radio ale căror declarații privind reflectarea alegerilor au fost aprobate de CA.

„Pe durata campaniei, pentru încălcările atestate autoritatea de reglementare a aplicat 35 de avertizări publice și 55 de amenzi în sumă de 459 000 de lei” – anunță CA.

Potrivit sursei, o parte din furnizorii de servicii media nu au respectat în totalitate Declarațiile privind reflectarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie, în timp ce unele servicii media nu au reflectat campania electorală, deși au declarat că o vor face.

CA a constatat, totodată, că șase posturi TV au reflectat campania electorală, chiar dacă au notificat Consiliul că nu vor participa la reflectarea acesteia.

Potrivit sursei citate, în zilele tăcerii: 4 – 5 noiembrie și 18-19 noiembrie, posturile TV monitorizate nu au admis agitație electorală.

Printre furnizorii de servicii TV naționali generaliști sau de știri monitorizați de CA se regăsesc: Moldova 1, Cinema 1, Canal Regional Jurnal TV, ITV, Exclusiv TV, N4, PRO TV Chișinău, Orizont TV, rLive TV, TVR Moldova, TV8, TVC 21, Găgăuzia TV, Vocea Basarabiei TV, Bugeac FM, Radio Moldova și Radio Orhei FM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: