UPDATE Coadă de 200 de camioane la frontiera moldo-română. Patru posturi vamale nu au funcționat timp de câteva ore
Full Article 2 minutes read

UPDATE Coadă de 200 de camioane la frontiera moldo-română. Patru posturi vamale nu au funcționat timp de câteva ore

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a anunțat pe 4 iunie că în două posturi vamale din vama română (Albița și Sculeni) sunt probleme tehnice la Sistemele Informaționale. Ulterior, reprezentanții instituției au precizat că încă două posturi vamale și-au sistat activitatea – Oancea și Galați. La ora 13:30, toate punctele vamale și-au reluat activitatea.

UPDATE (13:30) În posturile vamale pe partea română au fost restabilite Sistemele Informaționale, a fost reluat controlul și perfectarea procedurilor vamale.

UPDATE(11:40) În alte două posturi vamale pe partea română nu funcționează Sistemele Informaționale pentru controlul și procesarea camioanelor, în vama Oancea (RO) și Galați (RO).

Amintim că în postul vamal Albița (RO) nu funcționează programele Informaționale pentru procesarea și controlul camioanelor, ceea ce  a provocat imposibilitatea perfectării procedurilor vamale în cadrul postului PVFI Leușeni (RM).

La acest moment în cadrul postului vamal staționează 40 autocamioane perfectate, care așteaptă să treacă controlul în vama română, iar în afara postului staționează circa 185 autocamioane”, au anunțat reprezentanții Serviciului Vamal.

O situație similară se atestă și la postul vamal Sculeni, deoarece în postul vamal situat pe partea română nu funcționează Sistemul Informațional pentru procesarea și controlul camioanelor cu marfă.

***

Amintim că, pe 2 iunie, un şofer de TIR, cetăţean al Republicii Moldova în vârstă de 62 de ani, care a aşteptat aproape 20 de ore să treacă graniţa cu România, a murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: