Precizările MEC cu privire la neachitarea salariilor profesorilor. Deputat BCS: Datoriile sunt de peste 69 mln lei
Full Article 2 minutes read

Precizările MEC cu privire la neachitarea salariilor profesorilor. Deputat BCS: Datoriile sunt de peste 69 mln lei

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) precizează că volumul alocațiilor necesare acoperirii deficitului bugetar pentru achitarea salariilor cadrelor didactice din unele instituțiile de învățământ general pentru anul 2021, a fost aprobat prin Legea privind modificarea Legii bugetului de stat.

Cabinetul de Miniștri urmează mâine, 3 noiembrie, să aprobe proiectul de Hotărâre de Guvern cu privire la repartizarea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat. Banii vor fi transferați pentru acoperirea deficitului bugetar, necesar achitării salariilor, înregistrat în anul curent de către unele instituții de învățământ general.

În cadrul unei conferințe de presă din 2 noiembrie, deputații fracțiunii blocului Comuniștilor și Socialiștilor au declarat că guvernarea nu a achitat salariile cadrelor didactice încă din luna august. Potrivit lor, există riscul ca autoritățile să închidă mai multe școli.

Petru Burduja, deputat BCS, vicepreședinte al comisiei economie, buget și finanțe, a menționat că mai mulți pedagogi care activează în instituțiile de învățământ din țară nu au primit salariile din luna august, iar suma acumulată pentru datoriile salariale este de peste 69 milioane de lei.

Deputatul a mai declarat că suma datoriilor ar putea fi cu mult mai mare, ținând cont că Ministerul Finanțelor nu a prezintat o informație clară în acest sens.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: