Precizările Ministerului de Externe, după reținerea lui Cavcaliuc și a trei membri PACE la Moscova
Full Article 2 minutes read

Precizările Ministerului de Externe, după reținerea lui Cavcaliuc și a trei membri PACE la Moscova

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au venit cu o reacție după reținerea a trei cetățeni ai Republicii Moldova, membri ai Partidului Acasă Construim Europa (PACE), la scurt timp după aterizare la Aeroportul Șeremetievo din Moscova. Potrivit MAEIE, cele trei persoane vizate nu ar fi respectat regulile de intrare pe teritoriul Rusiei.

„Responsabilii de la ambasadă actualizează săptămânal informația despre regulile de intrare în Federația Rusă, pe fundalul aplicării de către autoritățile acestei țări a unor restricții de călătorie în legătură cu răspândirea covid-19, alerta de călătorie fiind publicată pe pagina web a ambasadei și a MAEIE. Preliminar, se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse”, au precizat reprezentanții MAEIE.

Totodată, autoritățile de la Chișinău precizează că, în regim prioritar, a fost dispusă deplasarea funcționarilor consulari ai ambasadei pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor implicate și întreprinderea acțiunilor consulare necesare în astfel de cazuri.

„Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene solicită respectuos ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă în afara discursului politic și al campaniei electorale în desfășurare în Republica Moldova”, se mai arată în declarația MAEIE.

***

Trei membri PACE, în frunte cu liderul formațiunii Gheorghe Cavcaliuc ar fi fost reținuți la Moscova pentru verificări suplimentare, în urma controlului de pașapoarte de la Aeroportul Șeremetievo. Aceștia urmau să participe la o întâlnire cu alegătorii din Rusia.

PACE susține că nu deține informații despre locul aflării lui Cavcaliuc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: