Premier Energy: 24 de localități rămân fără energie electrică
Full Article 2 minutes read

Premier Energy: 24 de localități rămân fără energie electrică

Din cauza precipitațiilor puternice sub formă de lapoviță și ninsoare, la ora 10:00, 24 de localități rămân, în continuare, fără lumină electrică. Anunțul a fost făcut de compania Premier Energy, care a precizat că se încearcă reconectarea curentului electric cât mai curând.

Potrivit reprezentanților Premier Energy, începând cu seara zilei de 27 ianuarie, într-un șir de raioane din sudul și centru țării s-au produs deconectări avariate ale rețelelor electrice cauzate de rupturi de conductori și scurtcircuite în instalațiile electrice.

Astfel, în dimineața zilei de joi, 28 ianuarie, conform situației operative de la ora 10:00, energia electrică lipsește parțial sau în totalitate în 24 de localități din raioanele Cantemir, Leova, Stefan Vodă, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Anenii Noi, Comrat și Cahul.

„Cu regret, în mai multe localități echipele întreprinderii nu pot interveni din cauza lipsei de acces, drumurile fiind blocate de nămeți. Până în dimineața zilei de azi rămân întroienite drumurile spre următoarele localități: Șerpeni, Baurci, Chircăiești, Tănătari, Taraclia, Ulmu, Condrița și Gavanoasa, iar drumul spre Bașcalia a fost redeschis abia către ora 6:45 a dimineții de azi, însă este blocat de ambuteiaje”, menționează reprezentanții Premier Energy.

În acest context, operatorul de distribuție solicită implicarea autorităților și instituțiilor de întreținere a drumurilor pentru întreprinderea măsurilor de deblocare a drumurilor, pentru a se putea deplasa spre instalațiile electrice afectate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: