Premieră: o gheretă din capitală va fi demolată, iar dreptul de proprietate asupra acesteia va fi radiat din registrul bunurilor imobile
Full Article 2 minutes read

Premieră: o gheretă din capitală va fi demolată, iar dreptul de proprietate asupra acesteia va fi radiat din registrul bunurilor imobile

O gheretă din sectorul Buiucani al capitalei va fi demolată, iar dreptul de proprietate asupra acesteia va fi radiat din registrul bunurilor imobile. Anunțul a fost făcut de către primarul capitalei Ion Ceban, pe 24 martie. Edilul a precizat că, în premieră, Primăria Chișinău a obținut o hotărâre de judecată în acest sens.

„Pe parcursul anilor, „șmecheri” care aveau construcții provizorii pe teritoriul orașului, le înregistrau ulterior în registrul bunurilor imobile cu drept de proprietate privată, limitând municipalitatea în dreptul de folosință a spațiilor publice”, a explicat Ceban.

Primarul a anunțat că este pentru prima oară când instanța de judecată emite o hotărâre care prevede radierea dreptului de proprietate din registrul bunurilor imobile, cu obligarea eliberării spațiului public prin demolarea construcției.

„În speță, urmează de menționat construcția de pe strada Vasile Lupu 33/1. Această gheretă a fost înregistrată în registrul bunurilor imobile într-un mod abuziv, fiind acaparat terenul din domeniul public și anume porțiunea de pe trotuar. Astfel de acțiuni mai sunt înaintate în instanțe de către primăria municipiului Chișinău, printre care sunt vizate așa obiective precum construcția din preajma Academiei de Studii Economice, un spațiu în care s-ar încadra o parcare publică în centrul orașului”, a mai spus edilul.

Hotărârea a fost pronunțată pe 25 februarie de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru, și poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 30 de zile.

Pe parcursul anilor „șmecheri” care aveau construcții provizorii pe teritoriul orașului, le înregistrau ulterior in…

Publicată de Iv Ceban pe Marţi, 23 martie 2021

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: