Premierul României: Atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze tema gazoductului Ungheni-Chişinău
Full Article 2 minutes read

Premierul României: Atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze tema gazoductului Ungheni-Chişinău

Premierul României, Ludovic Orban, a atras atenţia autorităţilor din Republica Moldova să nu politizeze tema gazoductului Ungheni- Chişinău, informează Agerpres.

„Sunt investiţii extrem de importante. Unele care au fost finalizate, cum este o investiţie de suflet a României, şi anume gazoductul Ungheni-Chişinău, care a fost finalizat şi pentru care îl felicit pe domnul director general Sterian şi în acelaşi timp atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect”, a declarat Orban.

„Este o investiţie făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiţie care a fost finanţată de noi şi care urmăreşte să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural”, a mai spus Orban.

Precizăm că gazoductul Ungheni-Chișinău va fi inaugurat pe data de 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova. Despre acest lucru a anunțat premierul Ion Chicu, la începutul ședinței guvernului din 12 august.

Amintim că lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro. Capacitatea de transport anuală este de circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: