Premierul României: Atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze tema gazoductului Ungheni-Chişinău
Full Article 2 minutes read

Premierul României: Atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze tema gazoductului Ungheni-Chişinău

Premierul României, Ludovic Orban, a atras atenţia autorităţilor din Republica Moldova să nu politizeze tema gazoductului Ungheni- Chişinău, informează Agerpres.

x

„Sunt investiţii extrem de importante. Unele care au fost finalizate, cum este o investiţie de suflet a României, şi anume gazoductul Ungheni-Chişinău, care a fost finalizat şi pentru care îl felicit pe domnul director general Sterian şi în acelaşi timp atrag atenţia autorităţilor vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect”, a declarat Orban.

„Este o investiţie făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiţie care a fost finanţată de noi şi care urmăreşte să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural”, a mai spus Orban.

Precizăm că gazoductul Ungheni-Chișinău va fi inaugurat pe data de 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova. Despre acest lucru a anunțat premierul Ion Chicu, la începutul ședinței guvernului din 12 august.

Amintim că lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro. Capacitatea de transport anuală este de circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: