Premiul Nobel pentru chimie a fost decernat pentru două cercetătoare care au dezvoltat o metodă de editare a genomului
Full Article 1 minutes read

Premiul Nobel pentru chimie a fost decernat pentru două cercetătoare care au dezvoltat o metodă de editare a genomului

Cercetătoarele Emmanuelle Charpentier (Franța ) şi Jennifer A. Doudna (SUA) au fost recompensate miercuri cu premiul Nobel pentru chimie, potrivit unui anunţ făcut de Academia Regală de Ştiinţe din Suedia, informează AGERPRES.

Cele două laureate din acest an au fost premiate pentru „dezvoltarea unei metode de editare a genomului”, a precizat Goran K. Hansson, secretarul general al instituţiei suedeze.

În 2019, premiul Nobel pentru chimie a fost atribuit cercetătorilor John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham şi Akira Yoshino pentru dezvoltarea bateriilor litiu-ion.

Sezonul premiilor Nobel din acest an a debutat luni, odată cu atribuirea premiului pentru medicină, care a revenit cercetătorilor Harvey J. Alter, Michael Houghton şi Charles M. Rice pentru descoperirea virusului hepatitei C.

Marţi, premiul Nobel pentru fizică a fost decernat cercetătorilor Roger Penrose, Reinhard Genzel şi Andrea Ghez, recompensaţi pentru studii ce au vizat găurile negre.

Sezonul premiilor Nobel din 2020 va continua cu decernarea premiului pentru literatură, pe 8 octombrie, şi a premiului pentru pace, pe 9 octombrie.

Premiul Riksbank Sveriges în Ştiinţe Economice în Memoria lui Alfred Nobel va fi anunţat în data de 12 octombrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: