Preot din Glodeni – condamnat la închisoare: a hărțuit sexual un copil de 12 ani
Full Article 3 minutes read

Preot din Glodeni – condamnat la închisoare: a hărțuit sexual un copil de 12 ani

Un preot, care slujea în mai multe localități din raionul Glodeni, a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Acesta a fost recunoscut vinovat după ce a abuzat sexual un copil de 12 ani. Informația a fost comunicată de Procuratura Generală. Menționăm, sentința nu este definitivă și poate fi contestată. Amintim că preotul a fost reținut în iulie 2022, după ce a încercat să violeze un băiat de 12 ani. Înainte de aceasta, l-a convins pe copil să urce în automobilul său pentru a-l transporta acasă, iar acolo l-ar fi hărțuit sexual.

Procuratura Generală a anunțat pe 16 octombrie că un paroh-preot din nordul Republicii Moldova, în vârstă de 40 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru „acțiuni cu caracter sexual neconsimțite comise în privința unui minor sub 14 ani”.

Preotului i s-a stabilit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.

La data de 24 iulie 2022, inculpatul se afla cu mai mulți cunoscuți ai săi, la scăldat. De ei se apropiase un minor în vârstă de 12 ani. Folosindu-se de statutul său de paroh-preot, l-a convins pe copil să urce în automobilul său pentru a-l transporta acasă, iar acolo l-a hărțuit sexual. La fel, acesta l-a dus la domiciliul propriu, unde l-a constrâns psihic să coboare din automobil și să meargă în spatele casei unde continua să îl hărțuiască, profitând de imposibilitatea ultimului de a se apăra și a de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede. La un moment dat, la poarta locuinței inculpatului a claxonat un automobil și acesta a plecat spre poartă, cerându-i minorului să îl aștepte. Copilul, folosindu-se de circumstanțele create, a sărit gardul și a fugit din ograda făptuitorului”, au comunicat reprezentanții Procuraturii.

Expertiza a arătat că minorul a suferit o traumă psihologică, ce se manifesta prin: frică, sentimentul lipsei de securitate, hipervigilență, impulsivitate, gânduri intruzive, rușine, autoestimare deficitară.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința este cu drept de apel.

Preotul vizat este David Roșca. Acesta slujea în mai multe localități din raionul Glodeni. NordNews a scris anterior că, pe 24 iulie 2022, preotul ar fi petrecut cu mai mulți săteni pe malul Prutului, unde ar fi consumat băuturi alcoolice. Iar după ce l-a plimbat pe minor cu automobilul, preotul a găsit un pretext pentru a-l invita la el în casă, unde ar fi avut loc tentativa de viol. Din fericire, băiatul a reușit să fugă. Detalii AICI. Ulterior, preotul care a încercat să violeze un copil a fost sancționat de Episcopie. Detalii AICI. Între timp, preotul a fost reținut iar minorul a beneficiat de consiliere psihologică, în cadrul unui centru specializat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: