(DOC) Preotul care a încercat să violeze un copil a fost sancționat de Episcopie
Full Article 3 minutes read

(DOC) Preotul care a încercat să violeze un copil a fost sancționat de Episcopie

Egumenul David Roșca, acuzat că ar fi încercat să abuzeze sexual un copil de 12 ani, a fost oprit în a sluji. Un decret în acest sens a fost semnat, pe 26 iulie, de arhiepiscopul de Bălți și Fălești Marchel. Potrivit decretului, cazul va fi studiat de Judecata Eparhială, care va lua o decizie definitivă în cazul egumenului David.

„Pentru încălcarea Canonului nr.25 al Sf. Apostoli, precum și al Canonului nr.32 al Sf. Vasile cel Mare, egumenul David (Roșca) se lipsește, începând cu ziua a 26-a a lunii iulie 2022, de dreptul de a sluji cele sfinte. Pe parcurs, în conformitate cu Canonul nr.6 (II-lea Sobor Ecumenic), Judecata Eparhială va cerceta circumstanțele în care s-au petrecut cele întâmplate, pentru a lua hotărâre definitivă, care va viza aflarea dânsului în rândul preoțimii”, se arată în decretul semnat de arhiepiscopul Marchel.

(DOC) Preotul care a încercat să violeze un copil a fost sancționat de Episcopie

De menționat că cazul șocant a avut loc duminică, 24 iulie, într-o localitate din raionul Glodeni. Un preot a fost acuzat de tentativă de viol a unui copil în vârstă de 12 ani. Incidentul s-ar fi petrecut la domiciliul suspectului, după ce, în cursul zilei, victima, împreună cu duhovnicul, au participat la o petrecere cu mai mulți săteni, unde cel din urmă ar fi consumat băuturi alcoolice. Din fericire, minorul a reușit să scape, iar cazul a fost raportat la poliție.

Preotul David Roșca, în vârstă de 38 de ani, este reținut pentru 72 de ore. Procurorii cer mandat de arest pe numele acestuia pentru încă 30 de zile. Potrivit oamenilor legii, minorul beneficiază, în aceste momente, de consiliere psihologică, în cadrul unui centru specializat.

Amintim că anul trecut, un preot care slujea la mănăstire din Durlești, municipiul Chișinău, a fost condamnat la 16 ani de închisoare și obligat să plătească un prejudiciu moral în sumă de 100.000 lei, după ce a abuzat-o sexual, timp de trei ani, pe fiica femeii cu care era în relații de concubinaj. Starețul mănăstirii, acuzat că ar fi săvârșit acțiuni perverse față de aceeași minoră, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Totodată, slujitorul bisericii a fost impus de instanța de judecată să-i achite victimei un prejudiciu moral în valoare de 70 mii lei. Decizia a fost atacată în judecată. Astfel, fața bisericească a rămas în libertate, până la pronunțarea deciziei definitive, avânt interdicție de a părăsi țara.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: