Klaus Iohannis a ajuns la Kiev, împreună cu Macron, Scholz și Draghi
Full Article 2 minutes read

Klaus Iohannis a ajuns la Kiev, împreună cu Macron, Scholz și Draghi

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns astăzi la Kiev, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholtz și premierul italian Mario Draghi.

Informația privind vizita lui Iohannis la Kiev a fost publicată la începutul acestei săptămâni și de parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko, pe Twitter, dar nu a fost confirmată până acum de autoritățile române.

Scholz, Macron și Draghi, care merg împreună în Ucraina, au publicat o fotografie din trenul care îi duce la Kiev.

Și Klaus Iohannis, ajuns la Kiev a postat mai multe imagini.

Vizita are loc cu o zi înainte ca executivul UE să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la UE, perspectivă faţă de care cele trei ţări au fost reţinute. În schimb, Romania s-a pronunțat în favoarea aderării la UE atât a Ucrainei, cât și a Republicii Moldova.

Amintim că ieri, președintele Franței, Emmanuel Macron a efectuat o scurtă vizită în Republica Moldova. La Chișinău, oficialul a avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. După întrevedere, Macron a declarat că a venit pentru a-și exprima sprijinul față de Republica Moldova și cursul european al țării noastre. Și a remarcat că nu consideră Transnistria ca un impediment în acest parcurs.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: