Klaus Iohannis a ajuns la Kiev, împreună cu Macron, Scholz și Draghi
Full Article 2 minutes read

Klaus Iohannis a ajuns la Kiev, împreună cu Macron, Scholz și Draghi

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns astăzi la Kiev, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholtz și premierul italian Mario Draghi.

Informația privind vizita lui Iohannis la Kiev a fost publicată la începutul acestei săptămâni și de parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko, pe Twitter, dar nu a fost confirmată până acum de autoritățile române.

Scholz, Macron și Draghi, care merg împreună în Ucraina, au publicat o fotografie din trenul care îi duce la Kiev.

Și Klaus Iohannis, ajuns la Kiev a postat mai multe imagini.

Vizita are loc cu o zi înainte ca executivul UE să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la UE, perspectivă faţă de care cele trei ţări au fost reţinute. În schimb, Romania s-a pronunțat în favoarea aderării la UE atât a Ucrainei, cât și a Republicii Moldova.

Amintim că ieri, președintele Franței, Emmanuel Macron a efectuat o scurtă vizită în Republica Moldova. La Chișinău, oficialul a avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. După întrevedere, Macron a declarat că a venit pentru a-și exprima sprijinul față de Republica Moldova și cursul european al țării noastre. Și a remarcat că nu consideră Transnistria ca un impediment în acest parcurs.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: