Presa din Tiraspol: „La Rîbnița s-au auzit explozii”. Două drone ar fi fost văzute deasupra localității 
Full Article 2 minutes read

Presa din Tiraspol: „La Rîbnița s-au auzit explozii”. Două drone ar fi fost văzute deasupra localității 

Presa din Tiraspol scrie că noaptea trecută, în satul Vărăncău, Rîbnița, s-au auzit explozii. Așezarea localității este în apropiere de granița cu Ucraina. Astfel, cel puțin două drone au zburat deasupra unității militare din Vărăncău – declară sursa.

Cea din urmă mai spune că au fost auzite 4 explozii.

„Specialiștii sunt la fața locului. Potrivit datelor preliminare, victime nu au fost raportate”, comunică Novosti Pridnestrovia.

Amintim că în regiunea transnistreană rămâne în vigoare codul roșu de alertă teroristă, în urma incidentelor recente, calificate drept atentate.

***

Anterior, președinta R. Moldova Maia Sandu a declarat că analizele Chișinăului arată că ar exista neînțelegeri între forțele din interiorul regiunii, care sunt interesate de destabilizarea situației. Liderul nerecunoscut al Transnistriei a criticat dur declarația.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a comentat și el, pe 26 aprilie, exploziile din ultimul timp din regiunea transnistreană. Grosu susține că la Tiraspol ar fi două forțe care își doresc lucruri diferite. Una dintre ele și-ar dori atragerea regiunii în conflictul declanșat de Moscova în Ucraina.

„Noi observăm că cineva dorește escaladarea și tensionarea situației în stânga Nistrului. Din infirmația din teren, de care dispunem la moment, în stânga Nistrului avem două partide, în sens nu politic: unul al războiului – minți nefierbinți, care probabil își doresc escaladarea. Și un partid mai moderat, care înțelege mai bine care pot fi consecințele”, a explicat speakerul Parlamentului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: