(UPDATE) Maria Kolesnikova, reținută în timp ce încerca să intre în Ucraina? Declarația Serviciului de Grăniceri
Full Article 2 minutes read

(UPDATE) Maria Kolesnikova, reținută în timp ce încerca să intre în Ucraina? Declarația Serviciului de Grăniceri

Opozanții belaruși Maria Kolesnikova, Ivan Kravțov și Anton Rodnenkov au fost reținuți în urma tentativei de a intra pe teritoriul Ucrainei, scrie Euronews cu trimitere la agenția Interfax, care citează propriile surse din interiorul „Consiliului coordonator pentru transferul puterii” din Belarus. Potrivit jurnaliștilor, cei trei politicieni ar fi fost aduși la frontieră de către serviciile speciale, iar înainte de asta au fost deținuți în izolator. 

Cei trei lideri ai protestatarilor din Belarus ar fi fost reținuți în timpul controlului de la frontiera ucraineană. Reprezentantul serviciului de grăniceri din Belarus Anton Bîcikovskii a confirmat că, în jurul orei 4:00, Kolesnikova, Kravțov și Rodnenkov au traversat frontiera belarusă prin punctul de trecere Alexandrovka. Informația privind reținerea politicienilor a fost difuzată și de către televiziunea de stat din Belarus, dar și de către agenția BelTa.

UPDATE (10:30) Serviciul de Grăniceri din Ucraina a publicat un comunicat de presă, prin care confirmă faptul că Rodnenkov și Kravțov au ajuns la un punct de trecere a frontierei din regiunea Kiev. Totodată, aceștia au infirmat faptul că Maria Kolesnikova i-ar fi însoțit sau ar fi încercat să traverseze frontiera.

Viceministrul de Interne al Ucrainei Anton Gherașenko a declarat că Ivan Kravțov și Anton Rodnenkov ar fi fost forțați să părăsească Belarus, scrie agenția Interfax.

„Nu au ieșit din țară de bună-voie, a fost o expulzare din țara natală. Pe Maria Kolesnikova nu au reușit să o expulzeze, pentru că această femeie curajoasă a întreprins măsuri ca să nu traverseze frontiera. Ea a rămas pe teritoriul Belarusului”, a relatat oficialul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, pe 7 septembrie, a fost publicată informația privind dispariția Mariei Kolesnikova. TUT.BY a publicat declarația unor martori care susțineau că aceasta ar fi fost urcată cu forța într-un microbuz, de către niște bărbați și transportată într-o direcție necunoscută. Pe de altă parte, reprezentanții MAI și ai KGB au declarat că nu dețin informații privind reținerea acesteia.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: