Presă: pe VKontakte a apărut o „fermă de boți”, care publică mesaje împotriva autorităților Moldovei FOTO 
Full Article 1 minutes read

Presă: pe VKontakte a apărut o „fermă de boți”, care publică mesaje împotriva autorităților Moldovei FOTO 

Pe rețeaua de socializare rusească VKontakte a apărut prima „fermă de boți” care publică conținuturi împotriva integrării europene a Moldovei și critică autoritățile țării. Informația a fost comunicată de publicația Agentstvo, care face referire la proiectul „Botnadzor”. 

Potrivit sursei, acum există cel puțin 24 de conturi în „ferma de boți”. Primii au început să lucreze în urmă cu un an, dar la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie au început să lucreze mai activ, li s-au alăturat și conturi noi. Boții au lăsat aproximativ 700 de comentarii în grupurile legate de Moldova. Mai mult, 10% dintre postări au fost publicate pe 10 aprilie.

Boții o critică pe șefa statului Maia Sandu și Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate, de asemenea scriu postări împotriva integrării europene și încearcă să prezinte România ca o țară care intenționează să „înrobească Moldova”.

Sursa a menționat că activitatea acestor boți amintește de comportamentul celor care lucrează pentru publicul rus în interesul Kremlinului, dar nu există nici o dovadă directă a legăturii lor cu autoritățile ruse.

Presă: pe VKontakte a apărut o „fermă de boți”, care publică mesaje împotriva autorităților Moldovei FOTO 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: