Președinta țării a discutat cu noua echipă a Ministerului Sănătății despre situația pandemică
Full Article 2 minutes read

Președinta țării a discutat cu noua echipă a Ministerului Sănătății despre situația pandemică

Președinta țării Maia Sandu a avut pe 17 martie o discuție cu echipa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). a discutat cu noii secretari de stat, cu șefii de direcție pentru a afla ce probleme întâmpină ministerul în lupta cu pandemia și cu ce poate ajuta președinția, se arată într-o postare publicată pe pagina de facebook a președintei țării.

Maia Sandu a precizat că a vorbit cu reprezentanții MSMPS despre planul de răspuns la infecția cu Covid-19 și aplicarea măsurilor recomandate în decizia Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 13 martie, necesare pentru a atenua presiunea pe sistemul de sănătate și a opri răspândirea virusului.

„În special, ne-am referit la suplimentarea locurilor spitalicești, elaborarea unui mecanism de livrare a medicamentelor compensate la domiciliu, mărirea capacității de testare, asigurarea supravegherii stricte a tratamentului cazurilor ușoare și moderate. Am discutat despre necesitatea creșterii capacității de vaccinare în următoarele săptămâni și accelerarea procesului pentru a trece mai repede la etapa a 2-a din planul de vaccinare. Am solicitat urgentarea discuțiilor cu producătorii și asigurarea procurării cât mai rapide a vaccinurilor”, a scris președinta țării.

Șefa statului a precizat că scopul comun este oprirea răspândirii virusului și salvarea a cât mai multe vieți.

„Este nevoie de un efort consolidat al instituțiilor pentru a reuși să oprim pandemia. Tocmai de aceea, voi continua să depun toate eforturile pentru a obține vaccin, echipamente medicale, generatoare de oxigen, medicamente și alt ajutor necesar pentru sistemul de sănătate și cetățenii noștri”, a subliniat Maia Sandu.

Azi am avut o discuție cu echipa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Am discutat cu noii secretari de…

Publicată de Maia Sandu pe Miercuri, 17 martie 2021

Amintim că, pe 13 martie, Consiliul Suprem de Securitate s-a convocat în ședință, pentru a discuta lupta cu pandemia și modalitățile de a opri răspândirea virusului. La ședință au participat membrii CSS, factori de decizie din diverse domenii, în special din domeniul sănătății, primarul general al capitalei, precum și lideri ai fracțiunilor parlamentare.

Administrația prezidențială a recomandat parlamentului să declare stare de urgență pe o perioadă de două săptămâni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: