Președinția R. Moldova: Un grup de lucru condus de Oleg Serebrian s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselski
Full Article 2 minutes read

Președinția R. Moldova: Un grup de lucru condus de Oleg Serebrian s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselski

Un grup de lucru condus de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a avut o întrevedere cu liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski. Informația a fost confirmată pentru NM de către Președinția Republicii Moldova, pe 28 aprilie.

Confirmăm că un grup de lucru condus de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, si din care face parte și consilierul prezidențial Dorin Recean, a avut o întâlnire cu Vadim Krasnoselski. Discuția a vizat situația curentă de securitate din regiune”, ne-au spus reprezentanții Președinției.

Între timp, deputatul PAS, Lilian Carp a anunțat că întrevederea a avut loc la Varnița. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 28 aprilie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Domnul Recean se află acum la discuții cu Krasnoselski la Varnița. Chiar acum, la moment, se află într-o discuție”, a spus Carp.

Informația despre întâlnirea unei delegații din care face parte și ex-ministrul de Interne Dorin Recean, în prezent consilier prezidențial, a apărut, în jurul orei 18:00, pe canalele de Telegram anonime, care reflectă situația din regiunea transnistreană.

De menționat că este pentru prima oară când reprezentanții Președinției R. Moldova se întâlnesc în mod oficial cu liderul de facto de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, de la începutul mandatului Maiei Sandu.

În iulie 2020, însă, Krasnoselski s-a întâlnit în mod oficial cu ex-președintele Moldovei, Igor Dodon. În timpul întrevederii, Dodon l-a numit pe Krasnoselski „președintele Transnistriei”. Ulterior, acesta a precizat că expresia utilizată „ține de un context exclusiv protocolar”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: