Cum explică președinția faptul că Dodon l-a numit pe Krasnoselski „președintele Transnistriei”
Full Article 2 minutes read

Cum explică președinția faptul că Dodon l-a numit pe Krasnoselski „președintele Transnistriei”

Reprezentanții administrației prezidențiale susțin că expresia utilizată de către președintele Igor Dodon în cadrul întâlnirii din 28 iulie cu liderul transnistrean „ține de un context exclusiv protocolar”. Reacția vine în urma criticilor în adresa șefului statului, care l-a numit pe Vadim Krasnoselski „președintele Transnistriei”. 

„Expresiile utilizate țin de un context exclusiv protocolar și nu se extind asupra stării politice de facto privind statutul regiunii transnistrene a Republicii Moldova. Cel mai important acum este să negociem cât mai calculat posibil și să asigurăm o relaxare cât mai substanțială a relațiilor dintre malurile Nistrului, pentru accelerarea proceselor de reîntregire teritorială a țării”, a comentat instituția prezidențială, la solicitarea UNIMEDIA.

Precizăm că, în timpul declarațiilor pentru presă după întâlnirea din 28 iulie cu Vadim Krasnoselski, Igor Dodon l-a numit pe acesta „președintele Transnistriei”.

Deputatul PAS Oazu Nantoi a declarat că comportamentul lui Igor Dodon „este umilitor și inadmisibil, iar din punct de vedere al Constituției și al jurământului depus de acest individ este o trădare a intereselor naționale”:

„Igor Dodon pe lângă faptul că este cel mai mincinos președinte din RM, el este agent de influență al Federației Ruse, care are drept scop realizarea scenariului Kozak-2”, a spus Oazu Nantoi.

Iar liderul Platformei DA Andrei Năstase a anunțat că va depune o plângere la Procuratura Generală, pe marginea întâlnirii dintre președintele Igor Dodon și liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Acesta a condamnat abordarea pe care a avut-o Igor Dodon în raport cu liderul de la Tiraspol, „pe care l-a tratat ca pe un egal al său”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: