Președintele Croației nu va participa la Parada de la Moscova. Motivul pentru care nu va onora invitația lui Vladimir Putin
Full Article 1 minutes read

Președintele Croației nu va participa la Parada de la Moscova. Motivul pentru care nu va onora invitația lui Vladimir Putin

Președintele Croației Zoran Milanovic nu va onora invitația lui Vladimir Putin, de a participa la Parada Victoriei care se va desfășura, la Moscova, pe 24 iunie, scrie РБК, care citează ambasada Croației în Rusia.

„Este deja o informație oficială: președintele nu va participa pentru că i s-a stricat avionul”, se arată în mesaj.

Postul de televiziune N1 relatează că, pe 22 iunie, Milanovic a călătorit în Muntenegru cu o vizită oficială, iar de acolo urma să meargă în capitala Rusiei.

De asemenea, au anunțat că vor lipsi reprezentantul Germaniei, președintele Cehiei, cel al Franței, al Azerbaijanului, al Turkmenistanului, premierul Armeniei și cel al Japoniei.

Parada cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost reprogramată la Moscova pentru 24 iunie în urma unei amânări cauzate de pandemie. Rusia este pe locul trei la numărul de cazuri de contaminare în lume.

Republica Moldova trimis la Moscova 75 de militari pentru a participa la paradă, iar miercuri acolo va ajunge și Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: