Președintele Iranului jură răzbunare pentru asasinarea lui Soleimani, dacă Donald Trump nu va fi judecat
Full Article 2 minutes read

Președintele Iranului jură răzbunare pentru asasinarea lui Soleimani, dacă Donald Trump nu va fi judecat

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a jurat, pe 3 ianuarie, să răzbune asasinarea de acum doi ani a generalului iranian Qassem Soleimani, dacă fostul preşedinte american Donald Trump nu este judecat pentru ordinul dat, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Iranul şi grupările aliate din Irak au organizat evenimente pentru a-l omagia pe Soleimani, fostul comandant al Forţelor Quds, divizia responsabilă în special de operaţiunile militare externe a Gardienilor Revoluţiei.

„Dacă Trump şi (fostul secretar de stat Mike) Pompeo nu sunt judecaţi într-un tribunal corect pentru actul criminal al asasinării generalului Soleimani, musulmanii îl vor răzbuna pe martirul nostru”, a declarat public Raisi.

Qassem Soleimani a fost ucis în Irak într-un atac cu dronă ordonat de fostul preşedinte american Donald Trump.

Duminică, Iranul a cerut într-o scrisoare Consiliului de Securitate al ONU să tragă la răspundere SUA şi Israelul, despre care Teheranul susţine de asemenea că a fost implicat în asasinat, potrivit media iraniene.

La câteva zile după asasinat, SUA au comunicat ONU că uciderea lui Qassem Soleimani a fost în legitimă apărare şi au promis să ia măsuri suplimentare „dacă vor fi necesare” în Orientul Mijlociu pentru a proteja interesele şi personalul american, notează Reuters.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: